Jong politiek talent bezoekt MentorProgramma Friesland

Politieke talenten uit Brussel en Den Haag brachten donderdag 19 februari een bezoek aan Leeuwarden. Ze werden op de Blokhuispoort geïnformeerd over Leeuwarden-Friesland 2018 en kregen later op de middag een rondleiding door de Kanselarij.

De groep bestond uit elf assistenten van parlementariers, en zij verbleven op uitnodiging van SNN (het samenwerkingsverband Noord-Nederland) twee dagen in het Noorden.

Drie Nederlandse jonge bestuurders in de dop kozen voor een verblijf in Leeuwarden en kregen op de Blokhuispoort uitleg over Leewarden-Friesland 2018.

De groep sprak in het voormalige Cellencomplex met verschillende ondernemers en studenten. Men ging vervolgens te voet naar de Kanselarij, hier wordt een kenniscentrum ontwikkeld waar jonge ondernemers en onderwijs elkaar ontmoeten.

Een van de organisaties die werd aangedaan was MentorProgramma Friesland. Hier werd kort verteld wat het MentorProgramma en Present Promotions inhouden, en welke connecties ze hebben met Europa. Zo werden de laatste twee Europese Projecten, SUPREME en SESAME aangehaald en werd er verteld over de Europese ambities die het MentorProgramma heeft. Aan het eind van het bezoek kregen de bezoekers informatie mee en werden en contacten gelegd voor de toekomst.

DSC_0106 DSC_0120 DSC_0231

Plaats een reactie